دماوند در ابعاد مختلف زندگي ايرانيان مؤثر است

به گزارش ميراث آريا(chtn) فريبرز دولت‌آبادي معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در مراسم ثبت ملي دماوند روند ثبت آثار طبيعي را در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تشريح کرد.

دولت‌آبادي گفت: تبصره‌ي ماده‌ي 2 قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، مسؤولان را مکلف کرده تا با هدف بهره‌برداري از ميراث طبيعي نسبت به تدوين آيين‌نامه‌ي مشترک ميان سازمان محيط زيست و ميراث فرهنگي و گردشگري اقدام کنند.

وي ادامه داد: در اين آيين‌نامه، ثبت ميراث طبيعي شامل بقاياي زمين‌شناسي و محوطه‌هاي برآمده از آن و آنچه از تبادل انسان با طبيعت به‌وجود آمده، مناطق جغرافيايي حفاظت‌شده، آثار زيستي، جانوري تعيين شده است.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به تشکيل کارگروهي از متخصصان و کارشناسان فن، از تهيه‌ي آيين‌نامه و چارچوب اين فرآيند خبر داد.

وي افزود: پس از مطالعات و کارشناسي‌هاي بسيار، سال گذشته آيين‌نامه‌ي ثبت ميراث طبيعي در شوراي عالي ثبت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ثبت شد که براي ثبت دماوند به‌عنوان نخستين اثر در ميراث طبيعي اجرايي شد.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با تأکيد بر اين‌که انسان‌ها بي‌توجه به طبيعت و ويژگي‌هاي آن نمي‌توانند زندگي کنند، اظهار داشت: در مرزهاي جغرافيايي کشورها نمي‌توان به طبيعت و ويژگي‌هاي پيراموني آن بي‌توجه بود.

وي پيشنهاد کرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري که ثبت آثار طبيعي را در دستور کار قرار داده است، به‌جاي ثبت يک اثر، يک پديده‌ي طبيعي را از ابعاد مختلف بررسي و ثبت کند.

دولت‌آبادي اضافه کرد: دماوند در ابعاد مختلف زندگي ايرانيان از ادبيات و اسطوره گرفته تا مناظر شهري تهران، اثرگذار است. بنابراين با ثبت آن به‌عنوان يک پديده، ارتباط منطقي آن‌را مي‌توان به ثبت رساند که داراي ارزش زيادي است.

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره تعيين حريم براي دماوند پس از ثبت ملي در جمع خبرنگاران گفت: ثبت آثار طبيعي حرکتي نو است و درست نيست که درباره بايدها و نبايدهاي حريم آن حرفي بزنيم اما در آينده براي آن عرصه و حريم تعيين مي‌شود. /120

انتهای پیام/

کد خبر 1387043017